Tuesday, 23 December 2014

Giveaway untuk Bloggers



Segmen #5ApplikasiAndroidPilihanSaya

Cik Karimah tag Cik Iman pulaks ehehehe

Pandai ye cari Cik Iman. Tapi Cik Iman ada satu problem je. Cik Iman tak reti macam mana nak screenshot apps dari phone Cik Iman (phone murah la katakan) @_@;;;; Amik dari google leh tak ekekeke (screenshot laptop je T_T)

Apa ek apps yang Cik Iman suka pakai~

1. Instagram


Nie penting untuk mak-mak macam Cik Iman. Bukan gambar Cik Iman yang diletak. Letak gambar Iman Jr aje lebih wakakaka. Nanti dia dah besar, dia leh tengok balik gambar dia masa kecik kan kan kan? (Logik tak alasan)

2. Whatsapp


Nie time tak de top up SMS, berwassap la kita kat tempat Wi-Fi free ekekee

3. Vine-App


Sekarang trend nak tengok video cepat je keje. So Vine tu penting la kan. 

4. Google Translate


Walaupun Cik Iman nie nama je degree Bahasa Inggeris tapi B.I memang tunggang langgang so apps nie penting time Cik Iman terdesak.

5. Facebook


Facebook nie sekadar nak tengok update keluarga dan kawan je. Cik Iman malas nak update sana. Cik Iman suka update sume benda kat Blogger agagaga

Cik Iman tag~
(balik-balik orang sama yang di-tag)



Simple Giveaway by MISSEZZATIE



GA SIMPLE ~ PLANNER ISLAM 2015



simple giveaway by Licha



SEGMEN: Kapas Putih January 15 Bloglist


Segmen Blogwalking & Tambah Follower Hujung Tahun


Assalammualaikum..
Sempena dah hujung tahun ni rasa nak buat Segmen lak. Tujuan Segmen ini diadakan untuk kita semua saling berkenalan, memudahkan kita blogwalking dan sekaligus meningkatkan trafik blog dan menambahkan Follower di blog masing-masing. Jadi tunggu apa lagi, jom join beramai-ramai yer.

Syarat-Syarat Penyertaan

1- Follow Blog ini
2- Like Facebook Page Blog ini di Sidebar Jika Sudi.
3- Segmen ini akan tamat pada 30 Disember 2014.
4- Korang hanya copy coding dibawah dan paste kan di ruangan html di blog korang dan tinggalkan link entry korang di ruangan komen kat bawah ni.

tu jer simple kan.. Selamat Bersegmen dan Berblogwalking.

Segmen Bloglist Januari 2015 by MNS

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


(klik banner kalau nak join sekali)

Segmen GA Jalan-Jalan Tambah Kenalan by Ema Hasan



Segmen Jom Blogwalk ! #3 by Mellya



Mini Giveaway by Hanis Masturina



Tarikh akhir: 30 Disember 2014

First Segmen: #TeamFollowBack & Blogwalking


Hi Blogger ,
Jom join "First Segmen: #TeamFollowBack & Blogwalking" by http://life-of-lyene.blogspot.com/ . Tujuan segmen ni untuk tambah kawan dan tingkatkan pengunjur blog .. 
** Klik BANNER untuk join sekali :) .


Tarikh tamat segmen 21 January 2015 .

Segmen Klik Button Follow By Syahirah Valiant



Due date: 21 December 2014 - 3 Januari 2015

Syahirah Valiant suh nyatakan berapa follower Cik Iman skang dan berapa orang follower yang Cik Iman idamkan. 

Hmm, dalam blog yang nie memang tak de la follower wakakaka tapi kat blog utama Cik Iman ada dalam 254 kot. Cik Iman tak kisah pun berapa orang yang nak follow, asalkan aktif sudey. Jangan jadi follower senyap please. Kalau kena sebut gak nombor, 50,000 cukup ler (harapan tinggi giler wakakakak)

Segmen Bloglist Januari 2015 by Akif Imtiyaz